Posjetite nas na Facebooku

Krešimir Žanetić (predavanje četvrtak/28.11. u Glazbenoj školi u 18h)

kresimir-zanetic

Krešimir Žanetic rođen 1975. osnovnu i srednju Elektrotehničku školu završava u Makarskoj gdje do danas živi i radi.

Fotografijom se počinje baviti u 10-toj godini, kad od očevog prijatelja dobiva na poklon foto aparat FED3, a profesionalno se bavi od 1998. kao fotoreporter Slobodne Dalmacije. Narednih godine surađuje sa Jutarnjim listom, Večernjim listom, Novim listom, Glorijom, Morem, Story, 24 sata i Makarska kronika.

S primjenjenom fotografijom radi za Hrvatsku turističku zajednicu,Hotele Makarska, Hotel Park, TZ Makarska, TZ Tučepi, Hotel Bretanida Bol, Hotel Pastura Postira, Radison Split, San Rocco Bretonigla, OTP Banka,HNK Split . Autor je dvije fotomonografije Biokovo i Makarska te su njegove fotografije objavljivane na naslovnicama raznih publikacija i knjiga. Samostalne izložbe: Sunce 2002. (Makarska), Cure 2005. (Makarska, Split), Biokovo (Split, Zagreb, Makarska)

Skupne izložbe: Hrvatski svjetionici (vise od 40 postava diljem svijeta) Od 2010. kao samostalni fotograf snima sve i svašta ali najviše pažnje posvećuje Nacionalnim parkovima i Parkovima prirode koje u dogledno vrijeme želi uobličit u svoju treću foto monografiju.

www.zanetic.com

Sanja Kulušić (predavanje u petak/30.11. Glazbenoj školi u 16:30h)

Sanja Kulušić

Sanja Kulušić, studentica informatike, nekima poznata i pod nadimkom Sanja Lydia (23) , eksperimentalna je modna fotografkinja iz Šibenika čije radove uspoređuju sa bajkom Lewisa Carrolla, Alisa u zemlji čudesa.

Razlog tome su boje, detalji, emocije i likovi koje oživljava prilikom fotografiranja. Fotografijom se počela baviti prije 6 godina iz ljubavi prema trenutcima koji nepovratno prolaze dok to nije prešlo u jedan sasvim profesionalan odnos sa modnom fotografijom. Iza nje je podosta skupnih, ali i dvije samostalne izložbe. Njezini se radovim mogu pronaći u raznim modnim editorijalima hrvatskih dizajnera.

Sudionica je Fotosofie, foto seminara kod Damira Hoyke, modnih seminara na Photodays Rovinj; Decker&Kutic, ove godine je proglašena i drugom najboljom mladom modnom fotografkinjom godine prema Elle časopisu.

Surađivala je sa brojnim magazinima kao Elle, Gloria Glam, V magazin, Scene, City Life gdje još uvijek usavršava svoje fotografske vještine.

Radila je kao predavač na foto radionicama u Šibeniku te u Zadru u sklopu kulturne manifestacije "Rakurs 5", isto tako održava "Fashion workshops" u Zagrebu koji se lagano širi na cijelu Hrvatsku.

www.sanja.kulusic.com

 Danko Stjepanović (predavanje u petak 30.11. u Glazbenoj školi u 18h)

danko-stjepanovic

Rođen u Sarajevu 1980. godine. Prve fotografije pravi kao dijete, u izbjeglištvu u Bolu na Braču. Krajem devedestih odlazi u Zagreb i studira arhitekturu, potom i novinarstvo ali se 2006. godine odlučuje posvetiti samo fotografiji i snimanju. Radi za televiziju, objavljuje u dnevnim i periodičkim izdanjima. Sudjeluje u međunarodnim mentorskim programima, radi za francuski Sipa Press pokrivajući događaje u sjevernoj Africi i na Balkanu, fotografira u kazalištu, za arhitektonske urede... Odbija žanrovsku kategorizaciju.

Boris Cvjetanović (predavanje u nedjelju/2.12. u 16 h u Glazbenoj školi)

boris-cvjetanovic

Rođen 1953. godine u Zagrebu.
Diplomirao je 1976. na Pedagoškoj Akademiji u Zagrebu – odsjek likovne umjetnosti.
Od 1976. do 1984. radio je kao restaurator u Hrvatskom restauratorskom zavodu.

1981. godine počeo se profesionalno baviti fotografijom. Iste godine počinje raditi za studentski časopis SL da bi 1987. godine postao urednik fotografije.

Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama diljem svijeta (Hrvatska, Europa, SAD, Japan, Australija...). Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada (1st Tokyo International Photo-Biennale '95 u Japanu, Grand Prix na izložbi Hrvatska fotografija '97, nagrada Homo Volans '97)

1996. godine izdaje knjigu fotografija Prizori bez značaja. Iste godine njegove fotografije objavljene su knjizi Echoes – Contemporary Art at the Age of Endless Conclusions Francesca Bonamija (The Monacelli Press, New York, 1996).

Dio su nekoliko značajnih svjetskih zbirki: Tokyo Metropolitan Museum of Photography; Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb; Galerija Dante Marino Cettina, Umag; Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka; Galerija umjetnina Split; Narodni muzej Zadar - Galerija umjetnina; Hrvatski povijesni muzej, Zagreb te nekoliko privatnih zbirki.

Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.
www.croatian-photography.com/hr/boris-cvjetanovic

Brankica Pejković (predavanje u četvrtak/29.11. u Glazbenoj školi u 17h)

brankica-pejkovic

Brankica Pejković , rođena 22. 11. 1986. u Makarskoj. Fotografira za web portale /Moj Zagreb, Monitor/ te je surađivala s platformom Sine Linea audiovizualnim projektima.

Matt Lutton (petak 30.11. u caffe bar Yeti)

matt-lutton

Matt Lutton je američki fotograf sa sjedištem u Beogradu, u Srbiji. Studirao je s Komparativnu povijest odjel za istočnu Europe i središnju Azije na Sveučilištu u Washingtonu. Fotografirao je za razne publikacije, od The New York Timesa do The Fadera . Autor je triju samostalnih izložbi koje su prikazane u svom rodnom gradu Seattleu u 2008., a ove godine dobio je nagradu Emerging Photographer Fund od strane Burn magazina za svoj projekt "Only Unity".

www.mattlutton.com

Grad Makarska | Turisticka zajednica Makarska | Nimbus Makarska | Konoba Kalalarga | Restoran Timun | Hotel Biokovo | Hotel Park | Promet Makarska | PicArt Service | Fotostudio Brzica | Studio Duplo Više | Studio C | frizerski salon Koko | Marina Design | Pizzeria Timun | Projekt Lukić | Mata | Velpro | Pršutoreznica Lendić | Gradska kavana Romana