Posjetite nas na Facebooku

NINA ĐURĐEVIĆ
Dipl.akad.snimatelj, Akademija dramske umjetnosti Zagreb (2002.-08.)
Master program za fotografiju, Akademija umetnosti Novi Sad (2011.-13.)
Član ULUPUH-a od 2011.
Fotografije serije objekt(iv)na nalaze se u fundusu Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu

NIVES MILJEŠIĆ
Rođena u Zagrebu, 1989. godine. Završila prediplomski studij snimanja na Akademiji dramske umjetnosti, te trenutno studira na postdiplomskom studiju fotografije.

Nije članica nikakvih udruga. Radi u Zagrebu.

BORKO VUKOSAV
Rođen 1984. u Dubrovniku.
Apsolvent je postdiplomskog studija fotografije pri ADU Zagreb.
Predstavljao je Hrvatsku na Biennalu mladih umjetnika
Europe i Mediterana u Solunu 2011.
Iste godine na izložbi ESSL Art Award u MSU Zagreb nominiran je za nagradu.
Živi i radi u Zagrebu.

VELJKO BARBIERI
Split, 14. svibnja 1950.
Poznati hrvatski gastronomski stručnjak i hrvatski književnik. Piše novele, putopise, kratke priče i pjesme. Svoje je prve radove pisao u zagrebačkom Poletu. Bio je sudionikom hrvatske pjesničke manifestacije Croatia rediviva: Ča, Kaj, Što - baštinski dani. 2006. je dobio godišnju nagradu Matice hrvatske za književnost i umjetnost nagradu August Šenoa za djelo Dioklecijan. Dubravko Horvatić ga je uvrstio 2002. u antologijski izbor hrvatskog putopisa od 16. stoljeća do danas, a Miroslav Šicel u antologiju hrvatske kratke priče. Barbieri je pridonio filmskoj umjetnosti kao glumac u filmu Izgubljeno blago, a njegova novela Zatvor od oleandrovog lišća poslužila je kao scenarij za film Haloa - Praznik kurvi. Voditelj je televizijske emisije Jelovnici izgubljenog vremena i gastronomskih rubrika u hrvatskim tiskovinama.

JURE DIVIĆ
Rođen 1965. u Takapuni na Novom Zealandu. Osnovnu školu započeo u Belmontu u New Zealandu, nastavio u Vrgorcu, gdje je završio i Srednju školu, a potom studirao Hrvatski jezik na Pedagoškoj akademiji u Mostaru. Od 1988. godine piše i fotografira za novine. Fotografirao i pisao za Slobodnu Dalmaciju, Novi list, Makarsku kroniku, Večernji list, a danas piše i fotografira za Tportal, te je urednik fotografije u lokalnim novinama. Objavljivao fotografije u ostalim časopisima, Slovensko Delo, kosovska Rilindija, novozelandski Monitor, američki Nature's Glory, francuski Photo,...Do sada imao 18 samostalnih izložbi i sudjelovao na 34 skupne. Posljednju samostalnu izložbu imao u Vsetinu u Češkoj, u lipnju ove godine na otvaranju Dana hrvatskog filma u Češkoj. Nagrađivan u zemlji i inozemstvu za svoj fotografski rad u području umjetničke i reportažne fotografije , te osvojio nekoliko nagrada za književni rad. Američki Photographer's Forum ga uvrstio u Katalog najboljih fotografa za 2.000. godinu. Dobitnik nagrade Hrvatske turističke zajednice za najbolju dokumentarno-umjetničku fotografiju zagađenja okoliša. Dobitnik Nagrade WH Festa u BiH za najbolju kratku priču za priču; Svečano padanje u nesvist. Dobitnik Osobne nagrade Grada Vrgorca 2008. za doprinos u kulturi. Dobitnik nagrade "Čovjek-ključ uspjeha" Turističke zajednice 2010. Uvršten u Trogirsku antologiju najljepših priča 2012. S pjesmom "Čuvam te" uvršten u antologiju najljepše hrvatske ljubavne poezije 2005.g. Objavio 4 knjige; "Kiwi", pjesme (1988.) "Alergičan na jutro", pjesme (1993.) "Vrgoračka kronika", (2006.) "Rakija za plućne bolesti", zbirka proznih zapisa, 2010.(finalist nagrade Fran Galović). Prisutan u muzici, kao bass gitarist i textopisac grupe Lightfire, piše textove za američke bendove Yellow 77 i American Dream Destroyer.

MIO VESOVIĆ
Rođen sam 24. ožujka 1953. godine u Gornjoj Dobrinji. Nakon završene Kemijsko-tehničke škole upisao sam kemiju na PMF-u, ali ubrzo sam se prebacio na alkemiju. Diplomirao sam filmsko snimanje na Akademiji za kazalište film i televiziju u Zagrebu u klasi Nikole Tanhofera. Od 1976 godine radio sam fotografije za novine. Surađivao sam u Studentskome listu, Poletu, Pitanju, Quorumu, Svijetu, Startu, Globusu, Gloriji, Fokusu i mnogim drugim tjednim i dnevnim izdanjima.

Godine 1979 zajedno s Ivanom Posavcem utemeljio sam umjetnički studio MO (meko okidanje). Godine 1991. šest dana živio sam i radio u New Yorku. S Ivanom Posavcem realizirao sam stotinu pedeset naslovnih stranica za časopis Danas. Kao fotograf surađivao sam s poznatim redateljima: Zoranom Tadićem (San o ruži), Rajkom Grlićem (Štefica Cvek u raljama života), Veljkom Bulajićem (Obećana zemlja) i Dušanom Makavejevim (Manifesto) kao specijalni fotograf. Moje fotografije nalaze se u zbirkama naših art muzeja: MSU, MUO, MG, GU-Split. Serija fotografija New York 1991, u vlasništvu je Atlantic grupe.

Film PROLAZ ZA BOGOVE, koji sam snimio 2006 s Ivanom Kožarićem u Kopačkome ritu vidjeli su mnogi poznavatelji Kožarićeva djela. Film je bio prikazan na 29. Reviji hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva, 7. Prvenstvu autorskog studija, Cannes Film Festivalu 2008 i drugdje. Živim i radim u Zagrebu. Moja obitelj, moja supruga Milena, Kći Lena, Sin Saša, unuke Olivia Milena, Elena Mia i Lara nadahnuće su mi i nagrada za sve što sam radio i što ću DO POSLJEDNJEG DAHA raditi.

Izlagači 2012

 

Opširnije...

Grad Makarska | Turisticka zajednica Makarska | Nimbus Makarska | Konoba Kalalarga | Restoran Timun | Hotel Biokovo | Hotel Park | Promet Makarska | PicArt Service | Fotostudio Brzica | Studio Duplo Više | Studio C | frizerski salon Koko | Marina Design | Pizzeria Timun | Projekt Lukić | Mata | Velpro | Pršutoreznica Lendić | Gradska kavana Romana